Jag hade fel

Jag måste erkänna att min väderprognos inte var helt lyckad. Det dök upp några helt oväntade snömoln som ställde till det för mig... Jag ska observera lite bättre nästa gång och titta på barometern också.
Hursomhelst, nu kan man rulla i snön (även om det inte är mycket i mina trakter) i stället för att bada. Och dessutom hittar man fina avtryck där rådjuren, kaniner och andra bytesdjur har spatserat. Vet ni var de har varit?

I MIN TRÄGÅRD OCH VID MITT FÅGELBORD! Det var det fräckaste.

Husse blev förresten lite besvärad när han såg att jag hade publicerat dusch-bilder på mig. Det trodde han inte om mig. "Du kan väl visa dig i din fina badrock i stället!?" Jajamen, ska ske!
 
fina dalmatiner på min badrock!


Väderprognos vecka 46

Det har blivit milt igen i Halland vilket minskar chansen för snöfall och ökar risken för regn, vilket ökar risken för att man blir blöt och smutsig, vilket i sin tur ökar risken för att man måste duscha efter promenaden. Se er för!

(Inte alla tycker lika mycket om att duscha som jag. Jag duschar aldrig ensam utan tillsammans med en tub leverpastej. Det känns tryggt.)

Väderfröken Lizzy




Prinsessan Snövit

...var i verklighet en hund! En brun labrador som jag. Se förvandlingen:

oskyldig brun labradorprinsessa pudrad!


Frukthund kräver fruktstund!

Kära vänner!

Det är gott och nyttigt med lite frukt, visste ni det? Jajaja jag vet, vissa vägrar fortfarande men hos de flesta bland oss är en viss förkärlek för åtminstone någon frukt medfödd.

Själv äter jag en massa frukt...plockar allt jag kan komma åt. Jordgubbar, krusbär, nypon, körsbär (om grenarna hänger ner så att jag når!), röda vinbär, äpplen, päron, melon, kantareller... och mina stora favoriter: BANAN och BLÅBÄR! 

Vilka är era favoriter? Skulle jag gärna vilja veta. Det kanske finns något gott som jag inte har provat än?

-Vadå, kantarell är ingen frukt? Det är klart att de är.

fick Snövits äpple!

husse glömde skala den åt mig! husse glömde skala den! snälla matte serverar! 
Är blåbärssäsongen slut kan man be sin husse eller matte att inhandla lite blåbärspulver -sen kan ni dela på det och känner er väldigt sunda. Skål på alla antioxidanter!


Släktforskning

Vad ska man göra en grå höstdag när man befinner sig på en tråkig herrgård från 1800-talet, medans husse och matte sitter i en av salongerna och intar sitt té samt smaskiga bullar, croissants, scones med grädde, småkakor och äppelpaj...? Titta på och hoppas på några smulor som kanske ramlar ner? Nej tack.

Jag föredrog att fördriva tiden med lite släktforskning och nosade noggrant på alla dessa urgamla möbler, vaser och mattor, på jakt efter spår av hunddoft. Det måste ju ha funnits några ädla hundförfäder (och mödrar) här en gång som suttit i de fina damernas knän eller gått på jakt med herrgårdens herrar.

Men det fanns ingen hunddoft alls.
Jag var nära att ge upp när jag helt oväntad hittade beviset precis framför mina ögon! På en vägg hängde en gammal värdefull matta (måste den ju vara om människorna inte vågade ha den på golvet) med porträtt av herrgårdens hundar! Fint ska det va! Det är klart att jag ska ha något likvärdigt hemma på väggen... och jag vet redan hur jag kan få det.

Allihop



Jag gissar att det var taxen som förde befälet

RSS 2.0